New York – o excursie de o viață care să nu te lase fară bani în 7 zile

Industria cinematografica americana a ridicat New York-ul la gradul de simbol al Statelor Unite. Nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este aproape imposibil ca unul dintre filmele tale preferate sa nu isi desfasoare actiunea in New York. De la Statuia Libertatii la zgarie nori şi de la taxiuriile galbene din Times Square la…

By.

min read

Industria cinematografica americana a ridicat New York-ul la gradul de simbol al Statelor Unite. Nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este aproape imposibil ca unul dintre filmele tale preferate sa nu isi desfasoare actiunea in New York.

De la Statuia Libertatii la zgarie nori şi de la taxiuriile galbene din Times Square la Central Park, in New York nu duci lipsa de embleme.

Cand mergem

New York-ul este superb de Craciun si cine nu isi doreste sa isi petreaca Revelionul in Times Square, dar preturile in aceasta perioada sunt astronomice.

Toamna este un alt anotimp superb, dar, dupa parerea mea, luna iunie este cea mai potrivita pentru a vizita New York-ul. Localnicii incep sa parasesca orasul, un bilet dus-intors din Bucuresti este intre 600-700 Euro si nu o sa ai ghinionul sa te suprapui cu o vacanta scolara.

DSCN0529

Unde stam

Merita sa stai in Manhattan. Desi e mai scump, poti sa mergi pe jos catre majoritatea obiectivelor turistice si, daca esti obosit, te poti intoarce oricand la hotel. Din pacate, hoteluriile din zonele bune sunt scumpe si e greu spre imposibl sa gasesti o varianta ieftina. Eu am gasit la oferta zilei la booking[.com] un hotel de 4 stele foarte aproape de Broadway la acelasi pret cu unul de 2 stele langa Brooklin Bridge, adica la marginea Manhattanului. Location is everything.

Ce facem

In 7 zile poti vedea relaxat tot ce iti doresti.

Ziua 1

Recomand sa incepeti cu o vizita la Empire State Building. In pretul biletului este inclus accesul pana la etajul 86, dar merita sa platiti in plus pentru a ajunge la ultimul etaj 102. In total, pretul este de 54$. La ultimul etaj este si un restaurant cu o priveliste superba daca aveti ceva de sarbatorit. In aceeasi zi se poate vizita si muzeul ridicat pe locul Turnurilor Gemene – Ground Zero Museum. Intrarea e 24$ si turul dureaza cam 2 ore.

Ziua 2

Urmatorul obiectiv care nu poate fi ratat e Statuia Libertatii. Si daca ajungi pana acolo, merita vizitata Insula Ellis – primul loc in care erau debarcati imigrantii si triati. Ca si sfat personal, fa o rezervare inainte cel putin 2 zile a turului are include coroana. Pe loc nu poti opta pentru acesta varianta si pretul e moderat – 28$.

Ziua 3

Times Square, o plimbare pe Broadway si multe poze la inceputul zilei in drum spre Metropolitan Museum of Modern Art. Pe Broadway e doar o plimbare si e cazul sa iti iei biletul pentru ultima zi seara. La muzeu depinde de perioada, sunt expozitii diferite si intrarea este 25$. Dar merita.

DSCN0446

Ziua 4

Deja te-ai plimbat sigur prin magazine, asa ca azi trebuie sa te duci pana la cel mai mare mall outlet din State. Jersey Mall. Este in afara New York-ului si e un autobuz care pleaca din Penn State dupa un orar bine stabilit. Pretul unui bilet dus-intors: 13$. Gasesti tot ce iti doresti sau nu. E mult mai ieftin decat Macy’s sau orice magazin din Manhattan.

Ziua 5

Dupa o zi epuizanta, e cazul sa ne plimbam prin Central Park, sa iei pranzul pe iarba, apoi St. Patrick Cathedral si New York Public Library. Azi iei o pauza de la cheltuit dupa ce ai ramas fara bani in Mall. Totul e fara intrare.

Ziua 6

Brooklyn Bridge este o alta emblema a New York-ului. E chiar la marginea Manhattanului si dureaza cam o ora plimbarea dus. La intoarcere, Guggeheim Museum nu trebuie pierdut. Este important de stiut ca muzeul este inchis in iunie, deci trebuie verificat inainte sa mergeti pana acolo.

Ziua 7

In ultima zi te poti plimba prin New York, sa incerci cele mai ciudate mancaruri in Food District si sa iti inchei seara in Rockerfellar Centre. Privelistea de sus este fantastica si asa poti vedea NY de sus seara. Intrarea este 30$.